Bananen kwarktaart

Een tijdje geleden lagen er een aantal overrijpe bananen in de fruitschaal. Weggooien vond ik zonde dus bedacht ik er iets mee te bakken. Na een blik in de koelkast wist ik wat het moest worden: een bananen kwarktaart. Ik had namelijk nog kwark in de koelkast staan dus een en een is twee.  

Het was een probeersel maar goed gelukt. De combinatie van banaan en chocolade is erg lekker. De bodem maakte ik van chocolate chip cookies, kortom een feestje. 

Wat heb je nodig? 

  • 500 gr kwark 
  • 3 overrijpe bananen
  • 225 gr chocolate chip cookies 
  • 90 gr boter 
  • 12 gelatine blaadjes 
  • 250 ml slagroom 

Versiering 

  • 1/2 reep melkchocolade 
  • 150 ml slagroom 
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Amandel snippers (optioneel)
  • Cacao poeder

Verder heb je nodig: 

  • Springvorm 24 cm
  • Bakpapier
  • Zeef

Bereiding: 

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en laat de gelatine blaadjes weken in koud water. 

Maal de chocolate chip cookies fijn in een keukenmachine en laat ondertussen de boter smelten in een steelpannetje. Wanneer de boter gesmolten is, doe je de gemalen koekjes bij de boter. Bekleed de bodem van de springvorm met dit mengsel en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet dit vervolgens in de koelkast. 

Prak de bananen fijn met een vork. Doe dit samen met de kwark in een beslagkom en meng goed door. Klop in een andere beslagkom de slagroom stijf. Spatel dit vervolgens door het kwark mengsel. Proef even of het zoet genoeg is. Ik heb het zonder suiker gemaakt, mocht je het niet zoet genoeg vinden, kun je een beetje vanille suiker toevoegen. 

Knijp de gelatine blaadjes uit. Doe een scheutje water in een steelpannetje en doe hier de gelatine blaadjes bij. Verwarm dit tot de blaadjes helemaal opgelost zijn. Voeg het daarna toe aan het kwark mengsel.

Giet het mengsel vervolgens over de koekjes bodem en strijk het glad. Laat de taart vervolgens minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. 

Versiering:

Als de taart opgestijfd is, begint het leukste werk (tenminste dat vind ik zelf) namelijk het opspuiten. Voor deze taart koos ik voor chocolade. Snijd een halve reep melk chocolade fijn. strooi dit vervolgens op het midden van de taart. Daar omheen spuit je rozetten slagroom (hiervoor klop je 150 ml slagroom met 1 zakje vanillesuiker stijf). Als laatste bestrooi je de taart met cacao poeder. Natuurlijk kun je de taart versieren zoals je zelf wil. 

Heb je de taart gemaakt? Deel dan een foto op social media, vergeet Achterhoeks Tafelen niet te taggen natuurlijk. Ik vind het leuk om jullie creaties te zien!

EET SMAKELIJK!!!!!!!