Kip kerrie met ananas en cashewnoten
Als er iets is waar ik Timo blij mee kan maken is het wel kip kerrie. Hij is er dol op. Voorheen maakte ik dit altijd met een zakje kerriesaus. Ook lekker hoor, maar ik wilde graag een recept zonder pakjes en zakjes. Ik besloot dus zelf uit te proberen hoe ik een lekkere kerriesaus kon maken. Dit is natuurlijk niet in een keer gelukt maar uiteindelijk had ik het perfecte recept.
In de saus doe ik kastanje champignons, ananas en natuurijk cashewnoten.
Wat heb je nodig? (2 pers)
- 140 gr rijst
- 200 gr kipdijfilet
- 1 blikje ananas
- 1 tl kerriepoeder
- 250 gr kastanje champignons
- 1 kippenbouillonblokje
- 1 flinke eetlepel bloem
- handje cashewnoten
- 125 ml crème fraîche
Bereiding:
Zet een pan water op het vuur en kook de rijst volgens de bereiding op de verpakking. Snijd vervolgens de kip in blokjes en verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak hierin de kip gaar.
Ondertussen snijd je de champignons in plakjes. Als de kip gaar is voeg je de champignons toe. Laat ze even mee garen. Voeg daarna de kerriepoeder toe en laat even mee bakken.
Haal de ananas uit het blikje en houd het sap apart. Het sap heb je zo nodig om de saus te maken. Snijd de ananas in kleine stukjes.
Pak de bloem en voeg deze toe aan het kip mengsel. Roer dit goed door en laat de bloem even garen. Na ongeveer één a twee minuten voeg je een scheut ananas sap toe die je apart gehouden hebt. Roer dit goed door. Wordt de saus snel dik? Voeg dan nog een scheutje toe.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en meng dit door de saus. Voeg als laatste de ananas, crème fraîche en de cashewnoten toe en laat dit even verwarmen.
Giet de rijst af en je kunt aan tafel!
EET SMAKELIJK!!!!
Variatietip!
Houd je niet van champignons? Probeer dit gerecht dan eens met sperziebonen. Ook erg lekker!