Kip sate met broccoli uit de oven
Satesaus.. ik houd er van. Helemaal als je het zelf maakt. Wist je dat dit helemaal niet moeilijk is?
Regelmatig maken wij thuis kip sate met rijst of noodles. Hierbij eten we dan vaak een salade of broccoli. Deze keer besloot ik de broccoli anders te bereiden. Gekookte broccoli vinden wij erg lekker maar ook een beetje saai. Daarom besloot ik de broccoli in de oven te doen. Erg goed gelukt vond ik zelf.
Misschien valt het je op dat ik vaak kipdijfilet gebruik in mijn recepten. Dijfilet is iets vetter en blijft malser. Dit vinden wij lekkerder dan kipfilet, dus daarom kies ik hier vaak voor.
Wat heb je nodig? (2 pers)
- 125 gr volkoren noodles
- 250 gr kipdijfilet
- 1 stronk broccoli
Sausje broccoli
- 1 el ketjap manis
- 1 el sesamolie
- 1 el sojasaus
Marinade kip
- 1 el ketjap manis
- 1/2 tl sambal badjak
- 1 teen knoflook
Satesaus
- 3 el pindakaas
- 1 el sojasaus
- 1 tl sambal badjak (naar smaak)
- 100 ml halfvolle melk
- Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de kip in stukjes en doe dit in een schaaltje. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de marinade hierbij en laat dit minimaal 10 minuten in de koelkast marineren.
Snijd de broccoli in roosjes. Ook de steel van de broccoli is lekker. Deze kun je schillen en in stukjes snijden. Leg een stuk bakpapier op een ovenschaal. Verdeel de broccoli over de ovenschaal. Meng alle ingrediënten voor het sausje door elkaar en verdeel over de broccoli. Schuif dit vervolgens 20 tot 25 minuten in de oven.
Verhit een scheut sesamolie in een pan en bak hier de stukjes kip in. Kook ondertussen de noodles gaar. Wanneer de kip gaar is, voeg je de melk en de pindakaas toe. Roer dit goed zodat de pindakaas opgenomen wordt. Vervolgens voeg je ook de sojasaus en de sambal toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat nog even zachtjes doorkoken tot de gewenste dikte. (blijft de saus te dun? Voeg dan nog een beetje pindakaas toe. Is de saus te dik? Voeg dan een beetje melk toe.)
Giet de noodles af, haal de broccoli uit de oven en je kunt aan tafel!! Serveer met krokante uitjes en/of kroepoek.
EET SMAKELIJK!!!!!!!!!!