Knoflook brood met een maaltijdsalade
Vonden jullie het ook zo warm de afgelopen week? Heerlijk zomerweer, mij hoor je niet klagen hoor. Maar echt zin om te koken had ik niet en al helemaal niet in een warme maaltijd dus bedacht ik iets anders. Het werd knoflookbrood met een maaltijdsalade. In de salade deed ik een appeltje en wat rauwe ham. Ook het knoflookbrood viel erg goed in de smaak. Een ideale maaltijd met dit warme weer.
Wat heb je nodig? (4 pers)
Knoflookbrood
- 1 ciabatta afbak brood
- 75 gr roomboter
- 2 tenen knoflook
- Zeezout
- 1/2 tl basilicum
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl paprika poeder
- 50 gr parmezaanse kaas
Maaltijdsalade
- 1/2 krop ijsbergsla
- 1 komkommer
- 1 appel
- 4 eieren
- 150 gr julienne gesneden wortel
- 2 el zilveruitjes
- 150 gr penne
- 4 plakken rauwe ham
Dressing
- 2 el mayonaise
- scheutje azijn (uit het potje van de zilveruitjes)
- 1 tl peterselie
- 1 tl bieslook
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pers de twee tenen knoflook en meng de roomboter, kruiden en de knoflook door elkaar. Snijd het ciabatta brood in vier gelijke stukken. Eerst door midden en daarna over de lengte doormidden snijden. Smeer het brood in met de boter en bestrooi met parmezaanse kaas. Schuif dit 10 min. in de oven.
Kook de pasta en de eieren. Snijd ondertussen de ijsbergsla, komkommer en de appel en doe dit in een grote schaal. Voeg vervolgens de wortel en de zilveruitjes toe. Als de pasta gaar is, laat je dit even afkoelen en voeg het daarna toe aan de salade. Pel vervolgens de eieren en snijd deze in plakjes.
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg dit ook toe aan de salade. Hussel alles goed door elkaar. Schep de salade op het bord en leg hier het ei bovenop. De ham scheur je in stukjes en leg je over de salade.
Haal vervolgens het brood uit de oven en leg deze bij de salade op het bord en je kunt aan tafel!
EET SMAKELIJK!!!