Krieltjes ovenschotel met kip en broccoli
We hadden nog krieltjes in de koelkast liggen die op moesten. Weggooien is natuurlijk zonde. Echt zin in een simpel avg'tje hadden we niet. Ik besloot er een ovenschotel van te maken met kip, broccoli en een romige saus. Verder deed ik er kastanje champignons doorheen.
Je kunt met deze ovenschotel lekker variëren. Probeer ook eens met gesneden paprika of spekreepjes!
Wat heb je nodig? (4 pers.)
- 1 broccoli
- 250 gr champignons
- 1 ui
- 400 gr kippendijen
- 800 gr voorgekookte krieltjes
- 75 gr geraspte kaas
- 300 ml kippenbouilon
- 30 gr bloem
- klontje boter
- 1/2 tl mosterd
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- Zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kippendijen in blokjes. Kruid de kip met zout, peper, cayennepeper, knoflookpoeder en de paprikapoeder. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak hier de kip in.
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in parten. Als de kip gaar is, doe je de krieltjes, champignons en de ui hierbij en laat alles even meebakken.
Pak een steelpannetje en zet op het vuur. Laat hier een klontje boter in smelten. Als dit gesmolten is doe je de bloem erbij. Laat de bloem even garen. (ca. 2 minuten) Voeg vervolgens al roerend de bouillon toe en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg 25 gr geraspte kaas en een 1/2 tl mosterd toe.
Giet de broccoli af en meng dit door het krieltjes mengsel. Schep dit mengsel in een ovenschaal. Giet hier de saus overheen en meng dit door elkaar. Bestrooi dit met de overgebleven geraspte kaas.
Zet de schaal 15 minuten in de oven.
EET SMAKELIJK!!!!!!!