Mexicaanse enchiladas met kip
Als er iets is waar wij thuis dol op zijn is het wel dit recept voor Mexicaanse enchiladas. Ik heb ze ook al wel eens met gehakt gemaakt, ook erg lekker. Nu heb ik ze met kipdijfilet gemaakt. Dit viel erg in de smaak.
Wat heb je nodig? (4 pers)
- 8 tortilla wraps
- 400 gr kipdijfilet
- 1 paprika
- 1 ui
- 1/2 blikje mais
- 75 gr geraspte kaas
- 1/2 pakje Heins frito
- flinke el tomatenpuree
- 1/2 kippen boullionblokje
Mexicaanse kruidenmix
- 2 tl paprika poeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- Peper & zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de kipdijfilet in stukjes en bestrooi met zout en peper. Doe een scheut olie in de koekenpan en bak de kip hierin. Snijd vervolgens de ui en de paprika in blokjes.
Wanneer de kip gaar is voeg je de ui en de paprika toe en bak dit een paar minuten mee. Meng vervolgens alle kruiden in een kommetje tot een kruidenmix. Voeg de mais, kruidenmix en de tomatenpuree toe. Laat dit kort meebakken. Na ongeveer 2 minuten voeg je een scheut water en het halve boullionblokje toe. Laat dit nog even zachtjes pruttelen.
Leg de tortilla's naast elkaar op het aanrecht zodat je ze zo goed kunt vullen. Doe op elke tortilla een schep vulling en verdeel dit zo goed mogelijk. Rol ze vervolgens op en leg ze in een ovenschaal. Hier overheen gaat de frito en als laatste de geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 10 min in de oven om de frito op te warmen en de kaas te laten smelten.
Tip! Serveer met een lekkere groene salade!
EET SMAKELIJK!!!!!!
Variatietip!
- Probeer dit gerecht ook eens met gehakt. Je gebruikt dan 400 gr rundergehakt in plaats van de kipdijfilet.
- Uiteraard kun je in dit gerecht ook andere groenten gebruiken, probeer het ook eens met courgette, paprika en prei.