One-pot spaghetti Stroganoff

Een eenpansgerecht, wie vind dat nou niet handig. Je doet alles in een pan, deksel erop, lekker laten pruttelen en voilá je hebt een lekkere maaltijd. Klinkt ideaal toch? Scheelt ook weer afwas. 

Dit keer maakte ik een one pot stroganoff spaghetti met gehakt, spekreepjes en groenten. Een lekkere gevulde pasta.  

Wat heb je nodig? ( 4 pers)

  • 300 gr spaghetti
  • 400 gr gehakt 
  • 150 gr spek reepjes
  • 250 gr kastanje champignons 
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 750 ml runderbouillon 
  • Optioneel: scheut rode wijn
  • 125 ml kookroom
  • 2 flinke eetlepels bloem
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/2 tl cayenne peper
  • Zout en peper

Bereiding: 

Pak een hapjes pan en bak hier de spekreepjes in en voeg vervolgens ook het gehakt, paprika poeder en de cayenne peper toe. 

Snijd de groenten en voeg deze toe aan het gehakt mengsel. Laat dit even mee bakken. Voeg na een paar minuten de bloem en de tomatenpuree toe. Roer dit goed door en laat even mee bakken. Blus daarna af met de bouillon en eventueel een scheut rode wijn. 

Breek de spaghetti in tweeën (sorry Italianen, ik weet dat dit uit den boze is maar anders past het niet in de pan) en voeg de spaghetti toe aan de saus. Doe de deksel op de pan en laat de pasta in de saus gaar koken. 

Blijf wel tussendoor even doorroeren. Wordt de saus te dik? Voeg dan een beetje water toe. Na ongeveer 10 minuten zal de pasta gaar zijn. Voeg dan de kookroom toe, laat dit nog even verwarmen en je kunt aan tafel. 

EET SMAKELIJK!!!!