Orzo bolognese

Een lekkere bolognese saus is altijd goed. Ik maak dan ook regelmatig een pan vol. De ene keer voor lasagne en de andere keer voor spaghetti. Deze keer probeerde ik Orzo met bolognese saus. Ook erg lekker!

Wat heb je nodig? (4 pers)

  • 400 gr rundergehakt
  • 100 gr ontbijtspek
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 pakje Heinz frito
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bouillon blokje
  • 1 paprika
  • scheut balsamico azijn
  • 2 tl suiker
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 275 gr orzo
  • zout en peper

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de tenen knoflook fijn. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit hier de ui en de knoflook in aan. Voeg na 2 minuten het gehakt toe en rul het gehakt.

Snijd het ontbijtspek in stukjes en voeg dit toe aan het gehakt. Laat dit even mee bakken. Snijd de paprika fijn in kleine stukjes en voeg dit toe aan het gehakt mengsel en laat even mee bakken.

Doe de tomatenblokjes, frito, tomatenpuree, bouillon blokje, basilicum, azijn, suiker en een kopje water bij het gehaktmengsel. Roer dit goed door en laat de saus ongeveer 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de orzo gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Giet de orzo af, roer het door de saus en je kunt aan tafel!

EET SMAKELIJK!!!!