Pappardelle met rode pestosaus en gevulde kip in serranoham

Afgelopen week probeerde ik iets nieuws, namelijk deze lekkere pappardelle met rode pestosaus en gevulde kip in serranoham. Pasta pesto kende ik uiteraard wel maar dan met groene pesto. Ik wilde dit een keer proberen met rode pesto want dit leek mij erg lekker.  Zo gezegd zo gedaan en het is goed gelukt! Een erg lekker recept die je echt een keer moet proberen. 

Wat heb je nodig? (2 pers):

  • 250 gr verse Pappardelle  
  • 1 kipfilet
  • 2 plakken serranoham 
  • 100 gr babyspinazie
  • 250 gr kastanje champignons 
  • 125 gr creme fraiche 
  • 2,5 el rode pesto 
  • 50 gr geraspte mozzarella 
  • 1 teen knoflook
  • 2 lente uitjes 
  • Zeezout
  • Peper


Bereiding:

Snijd de kipfilet door midden in twee gelijke stukken en snijd aan de zijkant in zodat je ze open kan klappen om te vullen. Meng. vervolgens de creme fraiche met de pesto en roer goed door elkaar. Vul de kip meteen lepel pesto- mengsel en bestrooi met de geraspte mozzarella. Klap de kipfilet weer dicht zodat de vulling aan de binnenkant zit en bestrooi met zout en peper. Rol de kip vervolgens in de serranoham. Bak deze vervolgens in een koekenpan. 

Zet een pan water op het vuur en kook de pasta gaar volgens de bereiding op de verpakking. 

Snijd de lente ui en de champignons. Bak deze in een koekenpan. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak dit mee.  Daarna voeg je het pesto mengsel toe. 

Meng de pasta door de pesto saus met de champignons en spinazie en schep een portie op een bord. Als laatste leg je de gevulde kip erop en je kunt aan tafel....

EET SMAKELIJK!