Pasta met biefstuk puntjes

Met een pastagerecht zit je eigenlijk altijd wel goed. Het is eenvoudig te maken en erg lekker. Dit keer maakte ik een pasta met biefstuk puntjes en een champignon roomsaus. 

Dat wij thuis gek zijn op champignons en champignon saus was misschien al wel duidelijk ;). Ik vind het een makkelijke saus om te bereiden en je kunt het overal me combineren. Zo ook bij dit gerecht. 

Wat heb je nodig: (2 pers) 

  • 120 gr pasta (ik koos voor volkoren fusilli) 
  • 200 gr biefstuk puntjes 
  • 250 gr kastanje champignons
  • Ca. 1/3 courgette
  • 30 gr bloem
  • 200 ml bospaddestoelen bouillon
  • 50 ml kookroom
  • Knoflookpoeder
  • Klein klontje boter
  • Zout en peper
  • Boter om in te bakken

Bereiding: 

Zet een pan water op het vuur en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Bestrooi de biefstuk puntjes met zeezout, peper en knoflookpoeder. Verwarm bakboter in een koekenpan en bak hier de biefstuk in. Ondertussen snijd je de champignons en de courgette .

Als de biefstuk puntjes rondom mooi bruin zijn, haal je ze uit de pan en leg je ze op een bord. Dek dit af met aluminium folie. Bak in dezelfde koekenpan de champignons en de courgette. 

Voeg vervolgens een klein klontje boter toe en laat deze smelten. Daarna voeg je de bloem toe. Laat deze even mee bakken. Voeg al roerend de bouillon toe. Breng het aan de kook en laat even doorkoken. Blijf wel af en toe doorroeren. Als de saus iets dikker is geworden voeg je de kookroom toe. Laat dit geheel nog even doorkoken. 

Giet de pasta af en doe deze bij de saus. Voeg daarna ook de biefstuk puntjes toe en je kunt aan tafel. 

EET SMAKELIJK!!!!!!