Pasta ovenschotel met bloemkool en kaassaus
Bloemkool en kaassaus, twee klassiekers die perfect bij elkaar passen. Afgelopen weekend hadden we nog een bloemkool en hamblokjes in huis en bedacht ik me dat ik hiervan wel eens een lekkere ovenschotel kon maken. Zo gezegd zo gedaan. Het werd een pasta ovenschotel met bloemkool en kaassaus. Goed gelukt al zeg ik het zelf.
Wat heb je nodig? (2pers):
- 1 bloemkool
- 120 gr volkoren fusilli
- 125 gr hamblokjes
- 30 gr bloem
- 30 gr roomboter
- 300 ml melk
- 50 gr geraspte kaas jong belegen
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 2 lente uitjes
- Peper
- Zeezout
- Nootmuskaat
- Paneermeel
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Je zet als eerste een pan water op het vuur. Als deze kookt voeg je de pasta toe. Snijd de bloemkool in roosjes en voeg toe aan de pasta. Kook de bloemkool en de pasta 2 minuten korter dan normaal omdat het zo nog de oven in gaat.
Snijd de lente uitjes in ringetjes. Zet een steelpannetje op het vuur en verwarm hier de boter in. Als de boter is gesmolten voeg je de lente uitjes toe. Deze fruit je ca. 2 minuten aan. Voeg daarna de bloem toe en laat deze even meegaren (ca. 2 minuten). Als de bloem gaar is voeg je al roerend de melk toe aan het mengsel. Breng het aan de kook en laat het zachtjes doorkoken. Daarna voeg je de kaas toe en de hamblokjes toe (jong belegen en de Parmezaanse) en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat de kaas smelten in de saus.
Giet de pasta en de bloemkool af en meng het door de kaassaus. Schep dit mengsel in een ovenschotel en strooi hier een beetje paneermeel overheen voor een krokant korstje. Zet de schaal 15 minuten in de oven en je kunt aan tafel.
EET SMAKELIJK!