Romig kipstoofpotje
Brrr wat is het koud buiten zeg. Echt weer voor een lekker stoofpotje. Afgelopen weekend hadden we geen zin om te koken en bestelden eten. Timo ging voor een schnitzel met champignon roomsaus (zijn favoriet) en ik koos voor een stoofpotje met kip. Deze was erg lekker en ik raakte geïnspireerd.
De volgende dag besloot ik zelf te experimenteren en een lekker stoofpotje te maken. In dit stoofpotje deed ik prei, champignons, paprika en kippendijen. Wij aten het met tagliatelle, een erg lekkere combinatie!
Wat heb je nodig? (2-3 pers)
- 250 gr kippendijen
- 1/2 prei
- 250 gr kastanje champignons
- 1/2 paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 300 ml kippenbouillon
- 125 ml kookroom
- 30 gr Parmezaanse kaas
- ca. 1 el maizena
- Zout en peper
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en bestrooi met peper en zout. Verhit een scheut olie in de pan en bak hier de kip in. De kip hoeft niet helemaal gaar te zijn. Alleen even aangebakken.
Snijd ondertussen knoflook, ui en de rest van de groenten. Haal de kip uit de pan en doe de ui en knoflook in de pan. Fruit dit even aan en doe de rest van de groenten erbij.
Doe de kip weer terug in de pan en doe de bouillon erbij. Laat vervolgens een half uurtje zachtjes doorkoken.
Na dit halve uurtje voeg je de kookroom en de Parmezaanse kaas toe. Laat nog even pruttelen. Is de saus te dun? Bind het dan met maizena. Doe een eetlepel maizena in een schaaltje, roer dit met een klein beetje water tot een papje en voeg dit toe. De saus zal dan gaan binden en dikker worden. Breng de saus op smaak met zout en peper.
EET SMAKELIJK!!!!!!!!!
Serveer bijvoorbeeld met pasta of rijst.