Vissalon

Iedereen kent de kapsalon wel, een schotel met patat, kebab, lekker veel sla en rauwkost. Ik ben er dol op, alleen is het niet zo gezond ;). Er zijn veel variaties mogelijk, zo kennen we de gezondere variant met kip en aardappeltjes. Ik maakte een variant met vis. Hiervoor gebruikte ik zalm, kabeljauw en pangasiusfilet. Mocht je van garnalen houden, zou je die ook kunnen toevoegen. Bij de kapsalon serveerde ik een zelfgemaakte remouladesaus. 

Wat heb je nodig? (2 pers)

Vissalon

  • 300 gr krieltjes 
  • 250 gr vis (ik koos zalm, kabeljauw en pangasiusfilet)
  • 50 gr geraspte kaas
  • Ijsbergsla
  • 1/2 komkommer
  • Handje Roma tomaatjes 
  • 1/2 rode ui
  • 2 augurken
  • Feta kaas

Viskruiden

  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl dille
  • 1/2 tl peterselie 

Remouladesaus

  • 3 el mayonaise
  • 1 augurk 
  • 1 tl kappertjes
  • 1/2 tl bieslook
  • 1/2 tl peterselie
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl dille
  • Scheutje augurkennat
  • 1/2 tl honing 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Snijd de vis in stukjes en doe deze in een schaal. Meng de viskruiden door elkaar en doe deze bij de vis. Voeg vervolgens een scheut olijfolie toe en laat dit even marineren. 

Verwarm een scheut olijfolie in de koekenpan en bak hier de krieltjes in. Kruid de krieltjes met peper en zout. Als deze gaar zijn doe je ze in een ovenschaal. Leg de vis hier bovenop en strooi de kaas eroverheen. Zet de schaal 15 minuten in de oven, tot de vis gaar is en de kaas gesmolten is. 

Snijd de augurk en de kappertjes fijn. Meng alle ingrediënten voor de remouladesaus door elkaar. 

Snijd de ijsbergsla, komkommer, tomaatjes, augurk, rode ui en de feta kaas. Haal de ovenschaal uit de oven en leg de salade erop. Top af met de lekkere remouladesaus. 

EET SMAKELIJK!!!