Lasagne bolognese met bechamelsaus
Lasagne Bolognese met bechamelsaus.... vanaf kinds af aan is het mijn lievelingseten. Een heerlijke dampende schotel uit de oven, wie zegt daar nou nee tegen? Toen ik nog bij mijn ouders woonde moest ik altijd lasagne maken als ik dat wilde eten. Want jij kunt dat zo goed kreeg ik dan te horen.
Ik heb veel verschillende ingrediënten en recepten geprobeerd en ik zeg je eerlijk, ik maak het nu ook elke keer nog een beetje anders. Wij zijn thuis gek op champignons daarom zijn deze ook niet weg te denken uit dit recept. Heb je zin in een heerlijke schaal comfort food? Probeer dit recept dan eens!
Wat heb je nodig? (4 pers):
Bolognese saus
- 400 gr rundergehakt
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 paprika
- 1/2 courgette
- 250 gr champignons
- 1 wortel
- 1 pakje Heinz Frito
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 groente bouillonblokje
- Verse basilicum
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 1/2 tl gedroogde rozemarijn
- Peper
- Zeezout
Bechamelsaus
- 40 gr roomboter
- 40 gr bloem
- 400 ml halfvolle melk
Verder heb je nodig:
- Lasagne bladen (ik kies altijd volkoren)
- 150 gr geraspte kaas
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Deze fruit je aan in een hapjespan. Voeg daarna het gehakt toe en bak het gehakt rul.
Snijd de groenten in stukjes en bak deze een aantal minuten mee. Voeg daarna de tomatenblokjes, Frito, bouillonblokje, kruiden en 200 ml water toe. Laat de saus daarna 20 minuten pruttelen.
Terwijl de saus pruttelt ga je aan de slag met de bechamelsaus. Zet een steelpan op het vuur en laat de boter smelten. Als de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe. Deze laat je even garen in de pan. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Daarna voeg je al roerend met een garde de melk toe en breng aan de kook. Laat de saus even rustig koken tot een mooie saus.
Pak er een grote ovenschaal bij want wee gaan de lasagne nu opbouwen, het leukste gedeelte ;). Je begint met een laagje saus, een laagje lasagne bladen en weer een laagje saus. Eindig met de bechamelsaus en als laatste een laag geraspte kaas. Zet de ovenschaal 35 minuten in de oven.
EET SMAKELIJK!!