Gevulde pasta met tomaat mascarpone saus
Pasta
Pasta
07/06/2023

Gevulde pasta met tomaat mascarpone saus

07/06/2023

Een tijdje geleden maakte ik gevulde pasta en probeerde ik een kant en klare tomaat mascarpone pastasaus uit de supermarkt. Dit vond ik erg lekker en dacht meteen dit wil ik zelf ook een keer maken. Ik ben eens wat gaan proberen en hier is dit lekkere recept uitgekomen. De saus was heerlijk al zeg ik het zelf. 

Wat heb je nodig? (4 pers):

  • 400 gr tomaten (ik koos voor Roma tomaatjes)
  • Halve courgette
  • 2 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 125 gr mascarpone
  • 500 gr gevulde pasta basilicum (ik koos perle-con-basilico van de Albert Heijn)
  • 1 el tomatenpuree
  • Verse basilicum
  • Halve tl tijm
  • 2 el olijfolie
  • 1 el maïzena 

Gevulde pasta met tomaat mascarponesaus

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden

Als eerst snijd je de courgette in halve maantjes. Snijd ook de bosui en de knoflook, dit hoeft niet zo fijn te zijn want je gaat het straks toch pureren. Doe de courgette, bosui, knoflook en de tomaten in een ovenschaal samen met de kruiden en de olijfolie. Schuif de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta gaar.

Doe de groenten in een blender, voeg de tomatenpuree en de mascarpone toe en pureer het mengsel tot een gladde saus. Verwarm de saus daarna nog even in een pan zodat deze goed warm is. Is de saus wat de dun? Dan kun je deze binden met wat maïzena. Doe de maïzena in een schaaltje met een scheutje water en roer goed door. Voeg dit daarna toe aan de saus en laat het even verwarmen tot de saus de gewenste dikte heeft.  

Verdeel de pasta over de borden en schep de saus er over heen. Serveer deze lekkere gevulde pasta met tomaat mascarpone saus met een ciabatta brood en je kunt aan tafel.

EET SMAKELIJK!!

Variatie tips:  

Mocht je een gezonder recept zoeken en vind je de mascarpone te vet? Vervang de mascarpone dan door crème fraîche light. Dit heb ik een keer geprobeerd en dat beviel goed. Door de saus deed ik toen wat kastanje  champignons en ham blokjes zodat de saus iets gevulder was. Hier kun je natuurlijk erg veel variaties in maken.


Reacties
Categorieën