Mexicaanse rijstschotel met nacho's
Vleesgerechten
Vleesgerechten
07/31/2023

Mexicaanse rijstschotel met nacho's

07/31/2023

Een schotel met rijst, gehakt, groenten en kruiden is natuurlijk al lekker maar als je hier een dakje van nacho's bovenop doet is het helemaal een feestmaal. Overbakken met geraspte kaas, nou mijn dag kon niet meer stuk. Ga jij dit recept ook proberen? 

Wat heb je nodig? (4 pers):

  • 400 gr rundergehakt
  • 160 gr rijst 
  • 120 gr nacho chips
  • 50 gr geraspte jonge kaas
  • 50 gr geraspte cheddar
  • 1 paprika
  • 1/2 courgette
  • 1 ui
  • 1 blikje mais
  • 2 bosui
  • 2 flinke el tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 1/2 groenten bouillon blokje
  • 125 gr zure room

Kruiden

  •  2 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 tl cayenne peper
  • 1 tl komijn

Mexicaanse rijstschotel met nacho's

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking en rul het gehakt in een koekenpan. Snijd ondertussen de groenten. Wanneer het gehakt rul is voeg je de paprika, courgette, mais en de ui toe en bak dit even mee. 

Meng de kruiden door elkaar tot een kruidenmix. Voeg de tomatenpuree en de kruidenmix toe aan het gehaktmengsel en laat even mee bakken. Daarna voeg je het water en het bouillonblokje toe. Laat het even sudderen. 

Giet de rijst af, doe dit bij het gehakt mengsel en roer goed door. Meng de twee kaassoorten door elkaar heen in een bakje. Vervolgens doe je het gehakt/rijstmengsel in een ovenschaal en bestrooi met 1/3 van de kaas. Leg hier de nacho's overheen en bestrooi met de rest van de kaas. 

Zet de schotel 10 min. in de oven tot dat de kaas mooi gesmolten is. Haal de schotel uit de oven en bestrooi met de bosui en de zure room. 

EET SMAKELIJK!

Reacties
Categorieën