Orzo met pesto en kabeljauw
Deze week probeerden we voor het eerst Orzo. Dit is pasta in de vorm van een rijstkorrel. Ik had het al een paar keer voorbij zien komen en dacht, dit moet ik ook proberen. Ik maakte hierbij een pesto saus met zelfgemaakte pesto en kabeljauw met serranoham uit de oven. Een zeer goede combinatie vonden wij.
Wanneer je niet zo veel tijd hebt kun je natuurlijk ook kant en klare pesto gebruiken.
Wat heb je nodig? (4 pers)
Pesto
- 25 gr basilicum
- 20 gr pijnboompitten
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 60 ml olijfolie
- 1 klein teentje knoflook
Kabeljauw
- 4 kabeljauwfilets
- 8 plakken serranoham
- bol mozzerella
Orzo
- 250 gr orzo
- 1 prei
- 1 courgette
- 125 gr crème fraiche
- handje snoeptomaatjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle ingrediënten voor de pesto bij elkaar in een hakmolen, maal alles fijn tot een mooi sausje. Smeer op elk kabeljauw filet een theelepel pesto. Wikkel vervolgens de serranoham om de kabeljauw. Leg de filets in een ingevette ovenschaal en beleg de filets met mozzarella. Schuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 20 minuten.
Kook vervolgens de Orzo in een pan water volgens de beschrijving op de verpakking. Snijd de courgette in blokjes en de prei in halve ringen. Bak de groenten in een koekenpan.
Voeg de crème fraiche toe aan de overgebleven pesto en meng dit goed door elkaar. Doe het pesto mengsel bij de groenten en laat het even verwarmen. Giet vervolgens de Orzo af en voeg dit ook toe aan het pesto groenten mengsel en roer goed door elkaar.
Schep de Orzo op en bord en leg de kabeljauwfilet hier bovenop. Leg er wat gesneden snoeptomaatjes naast en je kunt aan tafel.
EET SMAKELIJK!!