Sticky speklapreepjes met cashewnoten
Laatst ontdekte ik Hoisin woksaus. Een lekkere zoet- pittige saus waarmee je van allerlei lekkers kan maken. Dit is een goede reden voor een nieuw recept dacht ik zo. Heerlijke sticky speklapjes kwam meteen bij mij op. In een zelfgemaakte marinade van ketjap, sambal en knoflook. Bij de speklappen deed ik veel groenten en niet te vergeten cashewnoten. Een lekkere combinatie dacht ik zo!
Wat heb je nodig? (4 pers)
- 400 gr speklappen
- 300 gr rijst
- 250 gr champignons
- 125 gr tauge
- 1 ui
- 1 courgette
- 1/2 prei
Marinade
- 1 el ketjap manis
- 1 tl sambal manis
- 1 teen knoflook
Saus
- 3 el Hoisin woksaus
- 1 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 1 el honing
- 1/2 tl sambal manis
- 100 ml water
- 1 el maizena
Bereiding:
Snijd de speklapjes in reepjes en doe deze in een schaal. Doe hier de ingrediënten voor de marinade bij en hussel goed door. Laat dit vervolgens ongeveer een kwartier marineren. (Als je langer de tijd hebt kun je het ook langer laten marineren).
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd ondertussen de groenten. Zet een wok pan op het vuur en laat deze goed opwarmen met een klein scheutje olijfolie. Voeg hier vervolgens de speklapreepjes aan toe en wok deze ca. 4 min. Als de speklapreepjes gaar zijn voeg je de groenten toe. Laat dit een paar minuten mee wokken.
Voeg vervolgens de ingrediënten voor de saus toe en meng goed door. Proef of de saus goed op smaak is. Wanneer de saus goed op smaak is ga je deze binden met de Maizena. Pak een klein schaaltje en doe hier de Maizena in. Meng dit aan met een beetje water zodat het een papje wordt en voeg dit toe aan de saus.
Wanneer de saus de gewenste dikte heeft kun je aan tafel!
EET SMAKELIJK!!!!